Denuncien a les Borges del Camp un camioner que transportava àcid clorhídric per un itinerari prohibit i sota els efectes de l’alcohol

Els Mossos d’Esquadra han denunciat el conductor d’un camió de gran tonatge carregat amb prop de 24.000 quilos d’àcid clorhídric. L’home, de nacionalitat lituana i de 31 anys, va ser denunciat administrativament per conduir sota els efectes de l’alcohol i per circular per una ruta prohibida.

Els fets van passar al voltant de les 20 hores quan un indicatiu de trànsit va aturar un camió amb matrícula de Lituània i cisterna amb plaques alemanyes al punt quilomètric 864 de la N-420 en sentit Falset, al terme municipal de les Borges del Camp (Baix Camp).

En la prova de detecció alcohòlica, el transportista, el qual va sortir d’Alemanya amb destinació a Flix (Ribera d’Ebre), va donar un resultat positiu de 0,54 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, motiu pel qual se’l va denunciar amb una sanció per valor de 1.000 €. Els agents també van denunciar-lo amb 500 € per circular amb un camió d’aquestes característiques per un itinerari prohibit.

L’actuació va comportar l’activació del Pla Especial d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT). Bombers de la Generalitat de Catalunya pertanyents al parc de Reus es van fer càrrec del trasllat del camió fins a un estacionament especialitzat en el transport de mercaderies perilloses ubicat a Flix on ha restat immobilitzat fins avui.

Port de Tarragona