Desmantellat a Terrassa un centre de pirateig de descodificadors de canals de pagament que venien a hotels

La Policia Nacional han desmantellat un centre d’IPTV -sistema de protocols de televisió per Internet- que es dedicava a comercialitzar continguts audiovisuals i canals de pagament de forma fraudulenta. El detingut proporcionava accés a continguts de canals, majoritàriament esportius, pertanyents a diferents plataformes de pagament. El centre estava ubicat en un habitatge de Terrassa (Barcelona) i entre els seus clients destaquen nombrosos establiments hotelers ubicats per tota la geografia espanyola.

Distribució fraudulenta des d’un habitatge de Terrassa

La investigació va començar amb una denúncia que aportava dades sobre el servei irregular que s’oferia des de la pàgina web pertany des de la província de Barcelona, ​​on es distribuïa continguts audiovisuals de manera fraudulenta.

El denunciat duia a terme aquesta activitat sense l’autorització dels titulars de drets de la propietat intel·lectual, rebent a canvi una contraprestació econòmica per defecte i periòdica que variava segons el termini contractat i la modalitat d’accés als continguts il·legals.

Aquests serveis fraudulents eren comercialitzats mitjançant la venda de descodificadors en què, previ abonament de les quantitats establertes en funció de la modalitat de productor contractat, s’inseria el firmware corresponent que habilitava l’accés a diversos servidors. D’aquesta manera els usuaris tenien accés a continguts de canals pertanyents a diferents plataformes de pagament, especialment a esdeveniments esportius. A més, el denunciat utilitzava la denominació comercial d’aquestes grans operadores de continguts per publicitar els seus serveis.

Tancades les pàgines web

Després de diverses gestions, els agents van arrestar al presumpte responsable dels fets i van registrar el seu domicili situat a la localitat barcelonina de Terrassa on es van trobar els efectes relacionats amb la il·lícita activitat. A més es va procedir al bloqueig i anul·lació del servei que oferia als seus clients relacionat amb l’emissió de continguts de plataformes digitals de manera il·legal.

Al domicili es va intervenir un total de 4.705 euros, quantitat presumiblement derivada d’aquesta activitat il·lícita, i es va constatar la presència de factures de pagament pel servei il·legal a nombrosos establiments hotelers ubicats per tota la geografia espanyola. Tot això indica l’ampli abast de l’activitat fraudulenta desenvolupada pel detingut i el grau de connivència dels diferents usuaris-clients, que no es limita a la participació individual sinó a altres formes de comercialització.

Port de Tarragona