Mor ofegat un home de 79 anys i nacionalitat espanyola a la platja de Calella

Imatge d'arxiu / Imagen de archivo

Un home de 79 anys i nacionalitat espanyola ha mort ofegat a la platja de Garbí, a Calella. L’home es trobava a l’aigua i ha estat rescatat en estat inconscient per una embarcació particular que l’ha dut fins a la sorra on el servei de socorrisme de la platja li ha iniciat les maniobres de reanimació cardiopulmonar. L’home anava indocumentat i a hores d’ara es desconeix l’edat exacta i la nacionalitat.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut l’avís a les 12:08 hores. S’han activat dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els professionals del SEM han realitzat maniobres de reanimació cardiopulmonar a l’home que estava inconscient, que malauradament han estat infructuoses. En l’emergència també han intervingut dues patrulles dels Mossos d’Esquadra, que estan investigant les dades de la persona finada.

La platja de Garbí (Calella) disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment del succés onejava la bandera verda.

Amb la d’avui ja són 19 les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d’estiu.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès, groga: molta precaució, vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Si observem que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista per facilitar la seva actuació ràpida. Si ens trobem malament cal dirigir-se al socorrista i evitar ficar-nos a l’aigua. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Port de Tarragona