2.000 evacuats de sis municipis en un nou incendi que s’ha iniciat a Gran Canària

112 Canarias

L’evolució de l’incendi durant la nit ha obligat a evacuar barris de 6 municipis de l’illa: Tejeda, Valleseco, Sant Mateu, Gáldar, Moya i Artenara. Les més de 2.000 persones desallotjades han estat reubicades en instal·lacions municipals, ha informat el 112 de Canàries. En concret a Tejeda s’ha procedit a l’evacuació del casc del municipi i dels barris adjacents associats a la variant de Tejeda, així com del Racó, Creu de Tejeda i el Parador. En el cas de Valleseco les persones evacuades procedeixen de les Calderetes, Cuevecillas i Madrelagua.

La superfície afectada pel nou incendi de Gran Canària, que es va iniciar ahir a la tarda al municipi de Valleseco i que afecta també al de Tejeda, supera ja les 400 hectàrees, segons ha informat el conseller d’Administracions Públiques, Justícia i Seguretat del Govern de Canàries , Julio Pérez.

El conseller de Seguretat va assegurar ahir a la nit que es preveia una «nit complicada a causa de la previsió de vents locals forts» de manera que continuarà treballant a la zona un dispositiu terrestre de 150 efectius que combatran el foc a primera línia. A primera hora del matí es van incorporar a aquest dispositiu terrestre altres 100 efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

Així mateix, Julio Pérez ha informat que avui està previst que actuïn en l’incendi 11/2 aeris, dels quals vuit helicòpters, un coixí tractor i un hidroavió realitzaran descàrregues d’aigua a les zones afectades, mentre que un altre helicòpter realitzarà tasques de coordinació aèria.

Com a conseqüència de l’evolució de l’incendi, el conseller d’Administracions Públiques, Justícia i Seguretat va anunciar que, a partir d’ara, «es prohibeix qualsevol activitat de caça a l’illa de Gran Canària» pels riscos que això comporta. Finalment, Julio Pérez va informar que s’ha activat un Pla de Contingència davant de possibles evacuacions en diferents zones en funció de l’evolució del foc.

Port de Tarragona