Per fi s’acaba el malson, la fiscalia d’Agrigento ordena el desembarcament de l’Open Arms i el decomís provisional del vaixell

ACN .- L’ONG Open Arms celebra la decisió de la fiscalia d’Agrigento d’ordenar el desembarcament “immediat” dels migrants al port de Lampedusa, així com el decomís provisional del vaixell: “Per fi s’acaba el malson i les 83 persones a bord rebran assistència immediata a terra”, ha expressat l’ONG a través del seu compte a Twitter. La decisió de la fiscalia s’ha conegut aquest mateix vespre, després que el fiscal, acompanyat de dos metges, hagi pogut conèixer de primera mà la situació a bord. Els migrants desembarcaran aquest mateix dimarts a la nit al port italià, 19 dies després que fossin rescatats. Mentrestant, aquesta mateixa tarda, un buc de l’armada espanyola sortia de Cadis per recollir i fer-se càrrec de les persones rescatades per Open Arms.

El director de l’ONG, Òscar Camps, assegura que el decomís temporal del vaixell és “un cost” que l’entitat “assumeix” per assegurar que les persones a bord poden ser ateses: “Considerem indispensable prioritzar la seva salut i seguretat en aquesta emergència humanitària”.

Port de Tarragona