L’Òpera de Los Angeles contracta a una exjutge i exfiscal perquè investigui els presumptes casos d’assetjament sexual de Plácido Domingo

Plácido Domingo

L’Òpera de Los Angeles, a Califòrnia, ha contractat l’exjutge i advocada Debra Wong Yan perquè investigui les presumptes acusacions d’assetjament sexual que s’han abocat contra el tenor Plácido Domingo i que han consternat al món de la música clàssica. Es dóna la circumstància que l’espanyol ocupa el càrrec de director general d’aquesta institució. Wong Yan ja ha dut a terme investigacions d’aquest tipus en altres ocasions. Respectada i influent, l’advocada, que també va ser fiscal al Tribunal Superior de Los Angeles, dirigeix ​​el bufet Gibson, Dunn & Crutcher, que acostuma a portar casos de prestigi internacional.

Llegenda de l’òpera i estrella mundial de la música clàssica, el tenor espanyol va ser acusat la setmana passada per vuit cantants i una ballarina per presumpte assetjament sexual.

Davant les acusacions, Domingo va dir en un comunicat que va creure sempre que totes les seves «interaccions i relacions» amb dones eren «benvingudes i consensuades».

«La gent que em coneix o que ha treballat amb mi sap que no sóc algú que faci malbé, ofengui o s’avergonyeixi a ningú», ha assegurat.

Però l’Òpera de Los Angeles no és l’única organització musical que ha reaccionat a les acusacions contra Domingo.

Tant l’Orquestra de Filadèlfia com l’Òpera de San Francisco, ambdues també als EUA, s’han cancel·lat les actuacions del tenor previstes en la seva programació, una d’elles com la gran inauguració de la nova temporada.

Per la seva banda, el Teatre Real de Madrid ha confirmat l’actuació prevista de Domingo per al proper mes de maig amb «La Traviata» i ha reiterat la seva «admiració i reconeixement» al tenor espanyol.

El coliseu madrileny va considerar que «les acusacions que s’aboquen sobre aquest tipus de comportaments, donades les seves conseqüències, han d’estar fundades i ser provades en les instàncies que corresponen».

Altres teatres europeus com La Scala de Milà (Itàlia), la Royal Opera House de Londres i l’Òpera de Viena també mantenen les seves cites amb Domingo amb base en la seva presumpció d’innocència.

Port de Tarragona