Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup criminal d’origen serbi dedicat al tràfic i cultiu de marihuana al Catllar

Els Mossos d’Esquadra han detingut al Catllar (Tarragonès) un home de 37 anys, de nacionalitat alemanya i passaport italià i una dona de 30 anys de nacionalitat sèrbia, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues per mantenir una plantació interior de marihuana en el garatge d’un habitatge de la població.

Els treballs d’investigació, els quals es van iniciar fa uns mesos, es van centrar en un habitatge tipus unifamiliar d’alt nivell ubicat en un carrer de la urbanització Parc de Llevant del Catllar. El soroll dels nombrosos aparells d’aire condicionat els quals funcionaven ininterrompudament dia i nit, les fortes olors i l’elevat consum d’energia elèctrica, van confirmar l’existència d’una plantació interior de marihuana.

En concret al pàrquing de la casa es va habilitar una completa instal·lació formada per transformadors, làmpades, ventiladors, diversos aparells d’humificació i filtres d’aire per fer disminuir les fortes olors i altres elements per afavorir el cultiu interior. En aquest punt es van intervenir 1.000 plantes de marihuana i diversos quilos de cabdells secs així com diners en efectiu, telèfons mòbils i diversos aparells electrònics.

A banda de desarticular aquest punt de venda de droga vinculat a una potent organització criminal d’origen serbi, es va tallar el subministrament elèctric des d’on es feia la defraudació de fluid elèctric i es va tancar la casa que ocupaven en règim de lloguer.

En aquest dispositiu de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona, hi van participar efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra. Els investigadors no descarten noves detencions en els propers dies.

Està previst que els dos detinguts passin properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

Port de Tarragona