Interior proposarà un enduriment del Codi Penal per donar eines als jutges perquè els multireincidents entrin a presó

Miquel Buch / Foto: Bernat Vilaró

ACN Barcelona .- El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat que presentarà «una proposta d’enduriment del Codi Penal en els propers mesos» per donar més eines als jutges perquè els lladres, «sobretot els multireincidents», vagin a la presó. En una entrevista a la Cadena SER, Buch ha dit que hi ha la sensació que els delinqüents «entren per una porta i surten per l’altra», i cal «anar a la mare dels ous» per combatre aquesta situació «amb ingressos a presó». Per això transmetrà aquesta proposta al ministre de l’Interior perquè el Congrés comenci un debat per impulsar un canvi legislatiu. Només el 10% dels lladres que exerceixen robatoris violents a Barcelona entra en presó preventiva. El conseller també ha parlat del top manta, que considera que genera inseguretat perquè «si estic mirant la manta és més fàcil per un furtador». Ha explicat que el proper 5 de setembre ha convocat una reunió per impulsar el Pla Barcelona Ciutat Segura per abordar la seguretat «amb tots els agents».

El conseller d’Interior ha explicat que el pla integral Barcelona Ciutat Segura que es va anunciar a la Junta de seguretat del 19 de juliol està «en un bon moment». Després de rebre «una molt bona resposta» ha convocat a «tots els agents» el dijous 5 de setembre per «començar a distribuir com treballar». L’objectiu és que a més de seguir afrontant la seguretat des del punt de vista policial, incrementar la relació amb altres agents com transports públics o associacions de veïns, ha dit.

També s’ha referit a les paraules del tinent d’alcalde de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Abert Batlle, que va dir que es vivia una «crisi de seguretat» a la ciutat. «En cap cas Barcelona té una crisi de seguretat», ha indicat Miquel Buch, que ha dit que «si ens enfrontéssim a una crisi de seguretat seria perquè l’administració no sabria fer-hi front». Ha dit que les paraules de Batlle es van «malinterpretar» perquè «no volia dir-ho com es va interpretar».

Les operacions policials que es duen a terme a Barcelona contra els narcopisos o els robatoris a municipis poden traslladar els delictes en altres indrets de l’Àrea Metropolitana, ha reconegut Buch. «Ja sabem que són vasos comunicants, que quan pressiones per un costat et surt per l’altre».

Port de Tarragona