Tres detinguts a Terrassa que formaven un grup que feia pòlisses d’assegurances de vehicle «falses» amb més de 200 afectats

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones de nacionalitat espanyola i n’investiga dues més com a suposats autors de diversos delictes d’estafa continuada, falsificació documental i revelació de secrets. La policia va iniciar la investigació quan una corredoria d’assegurances va denunciar que s’havien fet pòlisses fraudulentes usant els seus codis informàtics. Les pòlisses, majoritàriament de vehicles, no es pagaven a l’empresa però si que es generaven informàticament. Es calcula que hi ha més de 200 persones afectades que circulaven amb vehicles no assegurats tot i haver pagat les pòlisses. Les companyies afectades han registrat pèrdues de 147.000 euros.
Els estafadors contactaven amb clients i els oferien fer tots els tràmits. Quan arribaven a l’acord, els lliuraven la documentació amb una pòlissa que suposadament cobria l’assegurança d’un any, però en realitat no tenien cobertura legal. Els clients acostumaven a pagar en efectiu o ingressaven els diners als comptes bancaris dels estafadors.

Algunes de les víctimes van tenir col·lisions lleus i van ser denunciats per conduir sense assegurança. Per això, se’ls va intervenir el vehicle i van haver d’afrontar una multa de 1.500. Els estafadors també van fer servir les dades personals de diversos clients per usar-los com a prenedors en pòlisses que es donaven d’alta a altres clients seus, que no tenien cap relació amb les víctimes i sense el seu coneixement. Dues d’aquestes persones havien treballat amb les companyies asseguradores estafades i per aquest motiu disposaven dels codis que després van utilitzar il·legalment.

Les pèrdues de les quatre companyies afectades superen els 147.000 euros. Fins al moment es calcula que hi ha 200 perjudicats però no es descarten més víctimes.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial i se’n va decretar la llibertat amb càrrecs pels tres arrestats.

Port de Tarragona