Quatre detinguts en un grup de traficants que canviava la marihuana de lloc cada nit i cada matí per no ser descoberts, a l’Hospitalet

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat han detingut dos homes i dues dones, de nacionalitats colombiana i espanyola, de 23 a 47 anys i veïns del municipi, per la seva presumpta integració en un grup criminal dedicat al subministrament de marihuana al barri Les Planes – Florida del municipi. Els agents van detectar com la investigada transportava, durant les nits, les dosis que no havia pogut vendre durant el dia fins a un bloc proper, en el qual vivia la seva germana. Durant la investigació, els efectius policials també van poder esbrinar com un veí, d’un altre bloc, tornava a transportar novament les substàncies durant el matí al domicili on es realitzava el tràfic.

La investigació es va iniciar a començaments del mes de maig quan els agents van detectar un trànsit molt elevat de persones que accedien a un dels blocs del barri Les Planes – Florida de l’Hospitalet de Llobregat. Els efectius policials van poder determinar que dues persones, una dona i el seu gendre, venien de manera habitual dosis de marihuana a compradors que rebien a l’interior del seu domicili.

Durant els més de tres mesos que va durar la investigació, els agents van aconseguir indicis per determinar que efectivament la investigada i el seu gendre subministraven la droga des del seu domicili i que per la nit aquesta era guardada per la seva germana en un altre bloc diferent, per tal d’evitar que fos interceptada per la policia en un possible registre nocturn. El veí que novament la transportava durant els matins, utilitzava una furgoneta de repartiment i amb l’uniforme de transportista de l’empresa per a la qual treballava, per tal de no aixecar sospites.

Les gestions efectuades pels investigadors els va fer sospitar que la germana de la investigada podia estar guardant les substàncies en un altre domicili, al mateix bloc on vivia, per tal d’evitar precisament la seva localització en cas d’un registre al seu domicili. Els agents van aconseguir esbrinar quin era aquest segon habitatge i, finalment el 21 d’agost, van efectuar tres registres als domicilis autoritzats pel Jutjat d’Instrucció 3 de l’Hospitalet de Llobregat.

Durant l’escorcoll, els agents, que van accedir als domicilis de les investigades i també al que feien servir per ocultar la droga, van localitzar més de sis kilograms de marihuana, gran quantitat de dosis preparades per a la seva venda, 800 grams d’haixix, una pistola detonadora i 12.000 euros en efectiu, fruit del tràfic de drogues.

Els quatre arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua en curs i no es descarten noves detencions.

Cal esmentar que, la investigació va resultar d’especial complexitat ja que, a part de les mesures de distracció que feien servir les persones investigades i la especial configuració urbanística del barri dels Blocs de la Florida, els agents van detectar com diverses persones residents al mateix barri alertaven els investigats quan detectaven qualsevol presència d’efectius policials a la zona.

Port de Tarragona