Detenen a l’aeroport d’Eivissa a un fugitiu israelià reclamat per Regne Unit per violar la seva fillastra de 11 anys

L'arrestat és conduït a la caserna de la Policia des de d'aeroport d'Eivissa, on ha estat detingut. / CNP

La Policia Nacional han detingut a Eivissa un fugitiu israelià reclamat per les autoritats del Regne Unit per un delicte d’abusos sexuals a menors. Va ser localitzat a l’aeroport d’Eivissa quan es disposava a abandonar el territori nacional rumb a Israel després de finalitzar unes vacances a l’illa espanyola. L’arrestat estava buscat per abusar sexualment durant tres anys de la filla de la seva parella sentimental la qual, durant aquest període, tenia entre 11 i 13 anys d’edat. La víctima es trobava amenaçada pel seu padrastre qui li va fer creure que si explicava el que ha passat la seva mare implicaria grans deutes.

L’arrest es va dur a terme quan, el mateix dia de la detenció, els agents especialitzats en localització de fugitius van rebre, a través de l’Oficial d’enllaç de l’Agència Nacional Contra el Crim del Regne Unit (NCA), una comunicació urgent sol·licitant la col·laboració per a la localització i detenció d’un home de nacionalitat israeliana.
Segons la informació remesa, sobre aquesta persona requeia una ordre europea de detenció i entrega per abusar sexualment durant 3 anys de la filla de la seva parella sentimental a Regne Unit. En aquest moment la nena tenia entre 11 i 13 anys d’edat i es trobava amenaçada si desvetllava que ha passat. A més, després de cada episodi d’abús comprava regals d’alt valor econòmic a la menor amb la possible intenció de comprar el seu silenci. Però, tot i les amenaces d’endeutar a la seva mare, i passats dos anys dels fets, la nena li va confiar a un dels seus professors que ha passat i va ser condemnat per les autoritats judicials britàniques que van interessar 01:00 OEDE sobre la seva persona.

Vacances a Eivissa

Un cop rebuda la informació sobre la presència a Eivissa del fugitiu
reclamat per Regne Unit, el Grup de Localització de Fugitius
Internacionals va comunicar, de forma urgent, la informació disponible
fins al moment als agents de la Policia Nacional a l’illa. en
poques hores es va descobrir que aquesta persona pretenia abandonar el
territori nacional amb rumb a Israel, després de gaudir d’unes
vacances a Espanya. Després de la seva localització a l’aeroport de la
illa d’Eivissa, el fugitiu va ser arrestat pels agents gràcies a una ràpida
actuació i coordinació entre els policies espanyols i del Regne Unit.

Port de Tarragona