Els artificiers detonaran l’artefacte del 1936 trobat a Barcelona a 45 metres de profunditat perquè conté 70 quilos de trilita

ACN- Els artificiers de l’Armada detonaran a 45 metres de profunditat l’artefacte explosiu trobat a la platja de Sant Sebastià perquè conté 70 quilos de trilita i és altament volàtil. L’artefacte és de 1936, han explicat fonts de la Guàrdia Civil. Els bussejadors de l’Armada, amb base a Cartagena (Múrcia), han arribat a Barcelona cap a la 1 de la matinada. Ara s’estan fent tasques d’estudi per veure com el traslladen i quina quantitat d’explosiu necessiten per detonar-lo. En una reunió celebrada a primera hora d’aquest matí, s’ha acordat ampliar el perímetre de zona de protecció fins a la plaça del Mar, han avançat a l’ACN fonts municipals. No s’hi podrà accedir fins que es detoni l’artefacte. Inicialment es va desallotjar un tram de 250 metres de la platja.

Artificiers de l’Armada a Cartagena desactivaran el projectil trobat a la Barceloneta (amb vídeo de l’artefacte)

Guàrdia Civil i Guàrdia Urbana de Barcelona desallotgen part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona per sospita d’un artefacte explosiu

 

Port de Tarragona