La policia holandesa avisa a Mossos que ha localitzat a un desaparegut donat per mort mentre practicava submarinisme a Roses

La policia holandesa va alertar el passat 1 d’agost als Mossos d’Esquadra que s’havia localitzat a un empresari la desaparició va ser denunciada a la fi de novembre de 2017 i per la qual el jutjat d’instrucció 6 de Figueres ha obert diligències l’1 de desembre d’aquest any. L’home, segons TV3, va ser detectat en un control de l’aeroport de Shipol i es tractaria d’un empresari espanyol amb problemes econòmics. Se sospita que Miguel Palomino, de 43 anys i doble nacionalitat espanyola i belga, segons publica La Vanguardia, va poder haver fingit la seva desaparició quan practicava submarinisme a la costa de Roses, a l’Alt Empordà. El fals desaparegut no va poder ser detingut perquè no existeix cap ordre de detenció internacional contra ell, ja que estava donat per desaparegut. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desmentit que el jutjat de Figueres hagi emès una ordre de detenció, sinó que simplement va arxivar la causa per desaparició el 5 d’agost. Per ser investigat el cas es necessitaria una denúncia, que en aquest moment no existeix.

Segons diversos mitjans l’home, que realment no havia mort, va contractar diverses assegurances de vida, dos d’ells de manera recent. Va viatjar amb la seva germana, que va ser la de donar l’avís d’emergència el 17 de novembre de 2017, alertant que el seu germà havia desaparegut. Bombers de la Generalitat, Salvament Marítim i Guàrdia Civil li va buscar durant 8 dies fins donar-lo definitivament per desaparegut.

Port de Tarragona