Detingut un jove pastor de Ciutat Real que va resultar ser un assassí fugit de la justícia romanesa

Guardia Civil

La Guàrdia Civil, en col·laboració amb l’Agregadoria del Ministeri de l’Interior de l’Ambaixada de Romania a Espanya, ha detingut a Manzanares (Ciudad Real) a SIV, ciutadà romanès de 29 anys d’edat, acusat per les autoritats del seu país d’un delicte d’assassinat, en haver acabat amb la vida d’una persona emprant un bat de beisbol.

Aquests fets van ocórrer en l’any 2011, quan després d’una disputa en què estava involucrat un familiar de l’ara detingut, aquest va accedir al domicili de la víctima juntament amb una altra persona amb intenció de venjar-se. Un cop a l’interior de l’habitatge, tots dos van colpejar la víctima amb un bat de beisbol fins ocasionar-li la mort.

Per aquests fets, S.I.V va abandonar precipitadament el seu país amb destinació a Espanya, on es va ocultar entre la comunitat romanesa del municipi manxec de Manzanares, posant-se a Treballarpertal un ramader local.

operació Voicu

La investigació va començar després de rebre l’Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, una comunicació procedent de les autoritats romaneses, en la qual s’informava de l’possible desplaçament del fugit al nostre país, sol·licitant col·laboració per a la seva localització, identificació i detenció.

D’aquesta manera, components de l’esmentat Equip de fugits, es van desplaçar a la localitat de Manzanares, i amb el suport d’Unitats de la Guàrdia Civil adscrites a aquesta Companyia de la Comandància de Ciutat Real, van aconseguir localitzar al detingut en una finca en la qual portava escassos mesos treballant. En tenir coneixement de la condemna al seu país, S.I.V va sol·licitar als seus encarregats que el traslladessin a la finca on va ser localitzat finalment, molt allunyada de qualsevol nucli de població, amb clara intenció d’ocultar-.

El detingut ha estat posat a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 1 de l’Audiència Nacional el qual ha decretat el seu ingrés a la presó a l’espera d’extradició.

Port de Tarragona