Els Mossos d’Esquadra detenen vuit carteristes multireincidents al metro de Barcelona per tres robatori violents

Alerta per l'arribada a Barcelona d'un yihadista

L’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) de Mossos ha detingut dues dones i un home per sostreure dos telèfons mòbils a un home i la seva filla quan volien baixar del metro a l’estació de Barceloneta. Les detencions es van realitzar gràcies a dos usuaris de transport i a la mateixa víctima que els van retenir fins a l’arribada dels vigilants de seguretat de Transports Metropolitans de Barcelona i de les dotacions policials.

Els fets van passar el passat dijous al vespre quan els autors van rodejar un home i la seva filla en el moment en que es disposaven a baixar del metro i els van bloquejar la sortida del vagó. En aquell moment van rebre una empenta i es van adonar que els havien sostret els telèfons mòbils. La víctima els va recriminar l’acció i els va obligar a sortir del vagó, la qual cosa va comportar que aquests l’agredissin amb cops i empentes. En el marc de l’agressió, un dels autors va poder desfer-se dels telèfons sostrets llençant-los a terra.

La víctima i dos usuaris més del metro van retenir els autors fins que van arribar els vigilants de seguretat, els quals van alertar al 112. Els Mossos d’Esquadra es van desplaçar ràpidament al lloc dels fets i van identificar els autors del robatori violent que van quedar detinguts.

Es tracta de tres carteristes multireincidents habituals al metro de Barcelona. De fet, van ser reconeguts immediatament pels agents en el moment que els van veure al lloc dels fets. Entre els tres sumen 17 detencions per delictes de furt i robatoris violents.

Es dóna la circumstància que els detinguts han protagonitzats altres robatoris similars que han acabat sent violents. En un primer moment, intenten furtar el mòbil o la bossa de mà i quan la víctima se n’adona utilitzen la violència per consumar el robatori. En cas de ser detinguts, no dubten d’enfrontar-se als mossos per evitar la detenció. Actualment els mossos els estaven investigant també per dues denúncies per agressions a vigilants de seguretat.

Detinguts altres cinc carteristes aquesta matinada

D’altra banda, aquesta matinada els Mossos han detingut altres cinc carteristes com a presumptes autors d’altres dos robatoris violents al metro.

El primer d’ells ha succeït capa les 1.30 h d’aquesta matinada a la parada de metro de Plaça Espanya, on un home s’ha adreçat als vigilants de seguretat de les instal·lacions per sol·licitar ajuda, ja que un grup de tres homes l’havia agredit per tal de sostreure els objectes que portava a les butxaques.

Els vigilants han pogut interceptar i retenir els autors del robatori, tres homes de nacionalitat marroquina i d’entre 35 i 20 anys, fins que ha arribat una dotació dels Mossos d’Esquadra que els ha detingut com a presumptes autors d’un robatori amb violència.

L’altre s’ha produït poques hores després quan dos homes han intentat robar el mòbil a un home que viatjava a la línia 3 del metro. La ràpida reacció de la víctima i la resta de passatgers del vagó ha permès que els vigilants de seguretat poguessin retenir els dos autors del robatori que han estat arrestats per una patrulla dels Mossos com a presumptes autors d’un robatori amb violència i intimidació.

Els dos detinguts, de nacionalitat cubana i xilena i de 28 i 26 anys respectivament, s’han mostrat en tot moment molt agressius i violents tant quan en ser descoberts per la víctima com en el moment de la detenció, per això també se’ls considera autors d’un atemptant contra agents de l’autoritat.

Port de Tarragona