A prova en els carrers de París un radar que multarà automàticament als vehicles sorollosos

Un dispositiu, al qual podríem anomenar de manera oficiosa «radar de sorolls», s’està provant en els carrers París per detectar els vehicles que emeten més decibels del que marca la norma. Si això ja és nou de per si, més ho és que l’aparell emeti una multa de forma automàtica detectant la matrícula. El detector utilitza diversos micròfons per dur a terme un sistema de «triangulació» que es recolza en un sistema de càmeres en circuit tancat que identificarà al escandalós. Com ja hauran endevinat, els dispositius s’han ubicat de moment en zones d’oci on és habitual que hi hagi gresca a hores elevades.

De moment la cosa no greu, perquè tan sols s’està provant el sistema i en el termini de dos anys la cosa es posarà ja més seriosa. Però, si tenim en compte que si el futur és el cotxe elèctric, poca vida tindrà aquest «radar de soroll». Potser s’ha d’aplicar als vianants que ronden per aquestes zones de bars.

Port de Tarragona