La Guàrdia Civil deté quatre atracadors de “guant blanc” que van sostreure 200.000 euros de bancs de tot Espanya sense armes ni violència

Imatge facilitada per la Guàrdia Civil del moment de la detenció.

Quatre atracadors van aconseguir apoderar-se de 200.000 euros en un seguit de robatoris comesos en entitats bancàries de Múrcia, Andalusia, Euskadi, Castella, Navarra, València, la Rioja, Aragó i Galícia sense un cop, sense sang, ni armes. Els quatre van ser detinguts per la Guàrdia Civil en col·laboració amb Policia Local d’Huércal-Overa, a Almeria. Als arrestats se’ls imputa l’autoria d’una sèrie de robatoris perpetrats des de juliol de 2018.

Els quatre detinguts observaven prèviament la forma de treballar de tot el personal de l’entitat bancària, repartint-se les tasques de vigilància i en hores de màxima afluència de públic. Un cop estudiat l’escenari, distreien el personal fent-se passar per clients. Mentrestant, un altre membre del grup sostreia els diners amb extrema agilitat i rapidesa.
Lloa quatre detinguts -tres homes i una dona- utilitzaven identitats falses disfressant amb perruques, gorres i ulleres. Portaven a terme els furts sense violència ni ús d’armes, mentre distreien a empleats i clients dels bancs.

A finals d’agost, la Policia Local d’Huércal-Overa (Almeria) va posar en coneixement de la Guàrdia Civil la presència de la banda al voltant d’una entitat bancària, sense arribar a realitzar cap operació comercial a l’interior de la mateixa.

Agents de la Guàrdia Civil i Policia Local van interceptar a aquestes persones quan ja es trobaven en plena vigilància a les rodalies d’una altra entitat bancària de la mateixa localitat. En el moment de la detenció portaven perruques, gorres, ulleres, inhibidors de freqüència i altres efectes que usaven en els robatoris per no ser identificats. Va ser llavors quan els agents van poder verificar que els implicats en els fets posseïen diverses identitats, totes elles fictícies però associades a altres fets delictius similars.

Els investigadors van descobrir el recorregut geogràfic realitzat pels membres d’aquesta banda des de mitjans de 2018, i als quals se’ls va detectar en sucursals de tot el país. La investigació continua oberta i la Guàrdia Civil no descarta que haguessin participat en més atracaments.

Els detinguts han estat posats a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Huércal-Overa (Almeria), se’ls investiga per delicte d’organització criminal, 20 delictes de furt i usurpació d’identitat.

Port de Tarragona