L’ONG Associació Benestar i Desenvolupament demana abordar el debat sobre el cigarret electrònic tenint en compte també els seus aspectes positius

L'entitat es queixa que les institucions s'han posicionat en contra d'aquest producte destacant només una part d'estudis

ACN Barcelona .- L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), a través del seu projecte Energy Control, ha reclamat aquest dijous abordar el debat sobre el cigarret electrònic tenint en compte també els seus aspectes positius. Segons l’ONG, les institucions públiques i les societats científiques s’han posicionat en contra d’aquest producte destacant només una part dels estudis que s’han fet al respecte, però han obviat els arguments esgrimits per altres prestigioses revistes científiques i institucions d’altres països. «L’evidència disponible permet afirmar que l’administració de nicotina mitjançant els cigarrets electrònics comporta un menor risc que fumant tabac», conclou ABD, que considera que «qualsevol estratègia que permeti pal·liar les conseqüències del tabaquisme hauria de ser estudiada i considerada». En aquest sentit, veuen un error les campanyes que pretenen «demonitzar» els cigarrets electrònics, ja que es corre el risc que les persones adultes fumadores no vegin aquests productes com una alternativa de menor risc que el tabac.

Port de Tarragona