Denúncien una botiga de Barcelona per tenir a la venda un caimán de més d’un metre de llarg

Els Mossos d’Esquadra han denunciat el propietari d’una botiga de Barcelona per la comercialització i la tinença d’un caiman d’ulleres (Caiman crocodilus) d’uns 110 cm de longitud, es trobava a la venda en un establiment especialitzat en rèptils de la ciutat de Barcelona. Els propietaris no disposaven de tota la documentació exigida per a la seva venda, segons la Policia catalana. Els agents van comissar l’animal i el van traslladar a les instal·lacions del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), centre pioner en recuperació de fauna salvatge de l’Estat en rèptils i amfibis.

A la ciutat de Barcelona els caimans es troben considerats com a animals potencialment perillosos i està prohibida la seva venda i tinença en captivitat. A més, cal tenir en compte que el Caiman crocodilus és un animal no autòcton que es troba protegit per tractats i convenis internacionals vigents.

Cal recordar que en la venda dels animals exòtics s’ha de lliurar als particulars un document d’informació sobre les característiques de cada animal, les seves necessitats, les condicions de manteniment, sanitàries i de benestar necessàries, així com la grandària d’adult i la prohibició d’alliberar exemplars d’espècies no autòctones.

La denúncia policial ha estat tramesa al Servicio de Contrabando e Instrastat de la dependencia regional de Aduanas e Impuestos Especiales de Catalunya i a l’Oficina de Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona.

Port de Tarragona