Ingressen a presó tres homes per robar en cinc domicilis de Barcelona durant la Diada

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 19 anys i dos de 21, de nacionalitat espanyola, porto-riquenya i dominicana i veïns de Barcelona, com a presumptes autors de cinc robatoris en domicilis de Barcelona en un mateix dia  i també per resistència a agents de l’autoritat, informa la Policia catalana.

Els fets van succeir l’11 de setembre després que els lladres fessin quatre robatoris amb força i un robatori violent en domicilis del districte de l’Eixample. Dos dels tres detinguts es van dur a terme després de seguir els lladres a través dels terrats d’uns edificis del passeig Sant Joan. Els agents van arrestar el tercer hores després a la Ronda de Sant Pere gràcies a la descripció que els testimonis n’havien fet.

Els mossos havien estat requerits per la trucada d’un testimoni que alertava que dos dels lladres havien accedit a l’interior de casa seva per la finestra del lavabo. En veure’s sorpresos els lladres van fugir corrents pel terrat d’una finca del Passeig de Sant Joan. Quan la patrulla va arribar al terrat de l’edifici va veure dos dels autors que s’hi amagaven. En advertir la presència policial van marxar corrents pels terrats dels edificis adjacents. Mentre intentaven buscar una fugida per una de les escales dels immobles es van deixar una motxilla amb objectes sostrets i un tornavís.

Finalment van poder trencar una finestra i una porta d’un edifici però van quedar atrapats per una altra porta que no van poder obrir. Quan la patrulla va arribar on eren i en veure’s interceptats es van posar agressius i van amenaçar els agents amb un tros de vidre trencat, amb l’objectiu d’evitar la detenció.

El tercer autor dels robatoris comesos durant el dia 11 va poder fugir en un primer moment, però finalment se’l va identificar a la Ronda Sant Pere dues hores després.

La Unitat d’Investigació de l’Eixample de Barcelona va poder relacionar tots els detinguts amb els cinc robatoris que havien succeït l’11 de setembre, gràcies a la recuperació dels objectes robats, els testimonis que van identificar clarament els autors en roda de reconeixement i les denúncies de les víctimes.

Aquests tres homes sumen entre els tres més de 36 antecedents, la major part per delictes de robatoris amb força o violència a domicilis i tots tres han ingressat a presó.

Port de Tarragona