La Guàrdia Civil deté a Sabadell, Cerdanyola i Mollet del Vallès a nou membres de CDR acusats de planejar accions violentes

Segons publica El Periódico, alguns actes presumptament incloïen accions amb artefactes explosius

Vehicles de la Guàrdia Civil al carrer Convent de Sabadell, dins l'operació d'aquest mati. / Norma Vidal

La Guàrdia Civil ha detingut a Sabadell, Cerdanyola i Mollet del Vallès aquest dilluns a nou independentistes vinculats a CDR, acusats de planejar accions violentes, segons ha confirmat a l’Agència Catalana de Notícies el Ministeri de l’Interior i ha avançat El Periódico. Aquesta font publica que, presumptament, les accions que planejaven incloïen accions amb artefactes explosius. L’operació està ordenada pel jutjat central número 6 de l’Audiència Nacional. A més de les detencions, els agents també realitzen registres que han començat a primera hora del matí d’aquest dilluns a Sabadell.

En declaracions a RNE, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, no ha descartat més detencions i més registres de la Guàrdia Civil. El ministre ha afegit que són detencions similars a les del juliol passat a membres de col·lectius independentistes com Arran i SEPC.

Port de Tarragona