El Suprem avala per unanimitat l’exhumació de Franco del Valle de los Caídos i el trasllat de les restes al Pardo

L'alt tribunal rebutja en la seva totalitat el recurs de la família del dictador i dona llum verda a la decisió del govern espanyol

Un home amb una bandera franquista al Valle de los Caídos el 24 d'agost del 2018. / REUTERS/ACN

ACN Madrid .- La secció quarta de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Suprem ha avalat l’exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos i el trasllat de les restes al cementiri del Pardo (Madrid). Segons han informat fonts jurídiques, els sis magistrats han rebutjat per unanimitat durant la deliberació d’aquest dimarts al matí el recurs de la família del dictador contra la decisió de l’executiu espanyol de portar-lo a la cripta on hi ha enterrada la dona de Franco, Carmen Polo, al Pardo. Els set néts de Franco insistien a portar-lo a la cripta de la Catedral de l’Almudena, situada a peu de carrer i en ple centre de la capital. La sala presidida per Jorge Rodríguez Zapata ha pres la decisió en prop d’una hora i, així, dona llum verda a la decisió de l’executiu espanyol.

Port de Tarragona