El Suprem britànic declara «il·legal» i «sense efecte» la decisió de Boris Johnson de suspendre el parlament

Els jutges acusen el primer ministre de voler "frustrar o evitar" el debat a la cambra en ple Brexit

ACN .- Els jutges del Tribunal Suprem del Regne Unit han declarat «il·legal, nul·la i sense efecte» la decisió del primer ministre britànic, Boris Johnson, de suspendre el parlament de Westminster durant cinc setmanes. En una sentència presa per unanimitat, els jutges han determinat que la suspensió de l’activitat de la cambra fins al 14 d’octubre queda anul·lada i que des del seu punt de vista els diputats podrien celebrar un ple «el més aviat possible» si així ho volen. Segons el Suprem britànic, la suspensió de Westminster va ser il·legal perquè «tenia l’efecte de frustrar o evitar l’habilitat del parlament d’exercir les seves funcions constitucionals sense una justificació raonable».

Port de Tarragona