Tallades la C-16, la C-58 i el servei de FGC entre Terrassa Rambla i les Fonts per l’incendi d’un camió amb 20.000 litres de benzina

Protecció Civil ha activat aquest dimarts el pla Transcat en fase d'alerta

Zona on crema el camió de materies perillosses, a Terrassa. / Foto: Norma Vidal

ACN .- Protecció Civil ha activat aquest dimarts el pla Transcat en fase d’alerta per l’incendi d’un camió cisterna que transporta matèries perilloses al quilòmetre 19,9 de la C-16, a l’altura de Terrassa en direcció a Manresa. Onze dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen per apagar les flames del camió que transporta benzina i gas. Un incendi que ha obligat a tallar la C-16 en aquest punt en els dos sentits i la C-58 a Terrassa en sentit nord. La columna de fum negre és molt visible a la zona. Protecció Civil informa però que no suposa un perill per a la població i que no hi ha cap notícia de cap ferit. També s’ha tallat la circulació de trens dels Ferrocarrils de la Generalitat entres les estacions de Terrassa Rambla i Les Fonts.
Les dotacions terrestres dels Bombers també han fet un cordó de seguretat al voltant del camió sinistrat, habilitant un camí perquè pugin circular els vehicles, que han quedat aturats a la carretera a causa de l’incendi. Paral·lelament, els Bombers també estan fent una línia de defensa per evitar que les flames afectin la vegetació als marges de la carretera.

Per precaució i donada la radiació derivada d’aquesta actuació s’ha tallat la circulació de trens. Ferrocarrils de la Generalitat ha confirmat el tall de circulació entre les estacions de Terrassa Rambla i Les Fonts, i han habilitat un servei alternatiu. En aquests moments no consten persones afectades i al lloc s’han desplaçat operatius de Bombers, Mossos i Sistema d’Emergències Mèdiques SEM.

Port de Tarragona