Desallotgen de nou la platja de Sant Sebastià de Barcelona per un possible artefacte explosiu dins l’aigua

La Guàrdia Civil a la zona on s'ha trobat l'artefacte. / Blanca Blay

ACN Barcelona .- El Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil està examinant aquest dimecres un objecte sota l’aigua prop de la platja de Sant Sebastià, a Barcelona, per determinar si es tracta d’un artefacte explosiu, segons avança la Cadena Ser i han confirmat fonts del cos policial a l’ACN. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona estan desallotjant la platja per motius de seguretat, segons confirmen fonts del cos policial i del consistori. Es podria tractar d’un artefacte de la Guerra Civil, apunten des de l’Ajuntament de Barcelona. De moment, la Guàrdia Civil no ha activat els protocols establerts en casos d’artefactes explosius. Quan es determini de què es tracta, s’avisarà l’Armada en cas necessari.
A finals d’agost, es va localitzar una bomba de 1936 també a la platja de Sant Sebastià. Artificiers de l’Armada la van fer detonar emportant-se l’artefacte a una milla nàutica de distància de la platja i a 45 metres de profunditat. Va ser una maniobra laboriosa, perquè l’artefacte era altament volàtil.

Port de Tarragona