Localitzen sense vida el nadó que el seu pare de 16 anys va confessar haver llençat al Besòs

Imatge del dispositiu desplegat a la llera del Besòs per localitzar al nadó desaparegut. / Norma Vidal

ACN  .- Els equips d’emergència han localitzat aquest divendres sense vida el nadó de pocs dies que el seu pare de 16 va confessar haver llençat al riu Besòs. L’han trobat a la llera en un dispositiu de recerca que va començar dimarts a la tarda. El presumpte parricida va acabar confessant els fets als Mossos d’Esquadra i va ser internat en règim tancat per ordre del jutge que instrueix el cas. La Fiscalia considera el fet un assassinat. El dispositiu de recerca ha inclòs diversos cossos d’emergència i equipaments com un helicòpter, unitats subaquàtiques i canines, que han estat buscant durant tres dies per la llera del riu, les zones de canya i els seus voltants.
Després de tres intensos dies, els Mossos d’Esquadra han aconseguit localitzar el cos sense vida del petit en el cantó de Sant Adrià del Besòs del riu. Segons ha explicat Montse Estruch, intendenta del cos responsable de l’operatiu de recerca, el nadó ha estat localitzat entremig d’una zona de canyes poc després de les dues del migdia. «Estava entre els arbres i no era visible per l’ull humà perquè estava molt amagat», ha comentat Estruch que ha assenyalat que ha estat un gos anomenat Miki de la unitat canina de la policia catalana el que ha detectat el rastre del petit.

Estruch ha detallat que després d’haver pentinat tota la llera del riu de forma exhaustiva i també la part central amb unitats subaquàtiques i helicòpters, dijous van prendre la decisió d’actuar sobre la zona de canyes. Aquest divendres s’han incorporat al dispositiu un grup especialista en deforestació dels Bombers de la Generalitat i un grup de muntanya dels Mossos per procedir a talar i netejar les zones de canyes. «Hem anat actuant poc a poc, de forma quirúrgica, netejant cada espai i fent que tres gossos de la unitat canina inspeccionessin el terreny fins que al final un d’ells ha fet la marca», ha relatat.

Els Serveis Funeraris han retirat el cos sense vida del petit poc després de les quatre de la tarda davant l’atenta mirada de desenes de veïns de Sant Adrià que han elogiat la feina dels cossos de seguretat i emergències.

La previsió és que en les properes hores membres de la Policia Científica acabin d’analitzar el lloc on s’ha localitzat el petit i recopilin les proves necessàries.

En el dispositiu hi ha treballat diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat i els de Barcelona, membres de les unitats canina, subaquàtica, de subsòl, investigació i científica dels Mossos d’Esquadra, així com un helicòpter del cos. També ha participat Salvament Marítim i la Policia Local de Sant Adrià del Besòs.

«Ha estat una feina dura i d’equip», ha assegurat Estruch que ha destacat la «gran coordinació entre els diferents cossos».

La recerca del nadó es va iniciar la nit de dimarts després que els veïns informessin els Mossos d’Esquadra que havien vist el pare del petit, de setze anys, enterrar l’infant a la llera del riu. Posteriorment, el noi va anar a la comissaria acompanyat i va confessat que s’havia desfet del nadó.

El noi ja està internat en règim tancat. El magistrat de guàrdia de menors va acordar aquesta mesura després que el jove confessés. La fiscalia considera els fets provisionalment com a assassinat.

Port de Tarragona