L’Audiència Nacional arxiva una denúncia contra Messi per estafa i blanqueig per considerar que la querella no té prou «versemblança»

El jugador del FC Barcelona, a la sala de l'Audiència de Barcelona el 2 de juny. / EFE

La magistrada del jutjat d’instrucció 3 de l’Audiència Nacional, María Tardón, ha arxivat una denúncia contra el jugador del FC Barcelona Lionel Messi, el seu pare i el seu germà per presumptes delictes contra la hisenda pública, delictes comptables, estafa i blanqueig de capitals a través de la Fundació Messi. A la interlocutòria, la jutgessa considera que la denúncia no disposa «de cap element que avali racionalment la versemblança» dels suposats fets delictius i diu que la querella només «afirma la seva existència sense cap suport objectiu». A banda, la magistrada no veu «l’existència de rellevància penal alguna» en les actuacions relatades. Així doncs, Tardón ha descartat que s’hagi comès cap dels fets delictius que la querella atribuïa a la família Messi i ha acordat el sobreseïment lliure de la causa.
Segons la denuncia d’un extreballador de la Fundació, els Messi l’haurien utilitzat per rebre pagaments personals que no van ser destinats a finalitats socials per evitar pagar a Hisenda.

Port de Tarragona