Desarticulen un grup criminal dedicat a robar en domicilis del Baix Llobregat amb el mètode dels marcadors

Foto: Mossos d'Esquadra / Arxiu / Archivo

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres membres d’una organització georgiana dedicada a robar en domicilis del Baix Llobregat, informa la Policia catalana. Queda desmantellat el grup després que a principis de setembre ja s’arrestessin tres persones més. La investigació va començar al juny, quan els Mossos van detectar la proliferació de marcadors de cola en diverses poblacions de la comarca. Els tres primers membres van ser detinguts el 4 de setembre, i els més recents el 28, durant un operatiu policial al Prat de Llobregat. Aquests últims han ingressat en presó preventiva.
Després de constatar un augment dels marcadors en habitatges de la comarca, els policies van identificar els membres del grup criminal que els havien deixat abans de cometre els robatoris. Estava format inicialment per quatre persones, que haurien robat en domicilis de Sant Joan de Vilatorrada, la Garriga i Sant Andreu de la Barca. Els agents van detenir el 4 de setembre tres dels principals investigats i van recuperar diversos objectes robats als domicilis que els arrestats tenien a Barcelona i Sabadell.

Els investigadors van constatar, però, la participació d’altres integrants del grup en els robatoris. Aquestes organitzacions cada cop més tendeixen a no establir estructures clarament definides i tenen sistemes horitzontals de caràcter cooperatiu.

Una segona fase de la investigació va permetre identificar una bateria de l’organització criminal, tres homes de nacionalitat georgiana de 38, 41 i 54 anys. Els policies els van detenir durant la matinada del 28 de setembre quan, durant un operatiu policial, els van detectar novament al Prat de Llobregat. Davant la possibilitat que haguessin comès un altre robatori van poder detenir dos dels lladres de manera immediata i, posteriorment, un tercer quan pretenia recollir amb un vehicle els seus dos col·laboradors.

El mateix dia es va registrar el domicili que els tres investigats tenien a Santa Coloma de Gramenet i els agents van trobar gran quantitat de joies i rellotges, a més de material per marcar domicilis i eines per forçar panys i obrir portes.

Els tres arrestats van passar el 30 de setembre a disposició judicial del jutjat de guàrdia del Prat, que va decretar presó provisional.

Port de Tarragona