Detenen un veí de Lleida per robar tres vehicles i entrar a quinze empreses per encastament

ACN .- Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts un veí de Lleida de 29 anys i nacionalitat espanyola, que suposadament seria l’autor de quinze delictes de robatori amb força i tres robatoris i furt d’ús de vehicles. Els fets van tenir lloc l’any passat i es van concentrar en tres períodes: al febrer, a principis de març i a finals d’abril. Tot apunta que un cop robat el vehicle d’un taller o de la via pública, el detingut l’utilitzava uns dies per robar en empreses de matinada i després, l’abandonava. Amb aquest mètode hauria robat en diverses empreses de Lleida, Alcoletge, Sidamon, Bell-lloc d’Urgell, Torrefarrera, Torres de Segre i Tàrrega.

La investigació va començar a principis de l’any passat arran d’una sèrie de robatoris en què es van utilitzar vehicles robats per encastar-los en empreses. En tots els casos, el vehicle s’impactava a les portes de les empreses aconseguint, molts cops, que es desencaixessin les guies i permeten als assaltants poder accedir a l’interior de l’empresa. Allí es dirigien a les oficines per buscar diners, mòbils i altres materials electrònics. Amb aquesta tècnica, els lladres podien robar i marxar de les naus en molt poc temps.

Després de recopilar informació i inspeccionar els llocs dels fets i els vehicles utilitzats, els investigadors van apuntar a un grup de persones amb antecedents anteriors com a presumptes autors. La investigació va quedar reforçada quan es va detectar que persones de l’entorn dels investigats feien ús d’algun dels telèfons sostrets. L’home, que va ser detingut al carrer Bisbe Messeguer de Lleida, va passar aquest dimecres davant el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Port de Tarragona