Detingut a Sants un home per proferir insults i per amenaces amb una motivació de caràcter racista

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a les 21:30 hores un home de 43 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, com a presumpte autor d’un delicte contra l’exercici de drets fonamentals i les llibertats públiques, per increpar a un noi a un dels bancs de la zona. Els fets van passar prop de les 20:00 hores quan un home que estava a la plaça dels Països Catalans va poder observar com un algú m’increpava verbalment a una persona. En acostar-s’hi es va adonar que l’estava insultant amb expressions que tenien un rerefons i una motivació de caràcter racista. A més, l’agressor en tot moment va mostrar una actitud hostil cap al noi i li va arribar a donar algunes empentes al pit mentre el convidava a tornar al seu país d’origen.

L’home que havia pogut observar la seqüència dels fets ho va gravar amb el seu telèfon mòbil i va denunciar-ho a la comissaria que els Mossos de l’Estació de Sants. El denunciant va aportar el vídeo que ell mateix havia enregistrat on es podia veure de manera clara com el detingut insultava i amenaçava repetidament la víctima. A més, aquesta mateixa persona va penjar el vídeo a la xarxa i el fet de seguida es va viralitzar.

De seguida una patrulla va fer recerca a l’entorn de la plaça dels Països Catalans i els agents van poder localitzar l’arrestat al mateix lloc on s’havien produït els fets i on encara també hi era el noi que havia rebut els insults. La víctima va explicar als agents estava assegut en un banc quan l’agressor el va començar a insultar i increpar sense que hi hagués hagut cap interacció prèvia i sense conèixer-lo de res.

L’home va acabar detingut com a presumpte autor d’un delicte contra l’exercici de drets fonamentals i les llibertats públiques. Els Mossos han posat les diligències en coneixement de la Fiscalia de delictes d’odi i discriminació.

Port de Tarragona