L’home que va assassinar quatre policies a París tenia a casa símbols de DAESH i la Fiscalia tracta els atacs com a terrorisme

L'esposa del presumpte terrorista, que va morir abatut, ha estat detinguda després de registrar el domicili.

L’home que va assassinar a quatre policies a París ahir tenia a casa símbols relacionats amb DAESH i en el registre del seu domicili es va trobar material informàtic i altres elements que van fer pensar als investigadors que la seva motivació va ser terrorista. Per aquest motiu, la Fiscalia Antiterrorista francesa va assumir avui la investigació dels atacs a Prefectura de París, que es tracta a partir d’ara com un possible acte de terrorisme.

Els homicidis van ser perpetrats per un funcionari administratiu de la policia, que va atacar amb un ganivet de ceràmica -indetectable pels sistemes de seguretat- a diversos dels seus companys a la prefectura, causant la mort de quatre d’ells i ferides a un altre, abans de ser abatut per un agent.

Fins ara era la Fiscalia de París la responsable de la investigació, que ara passa a mans de les autoritats antiterroristes, que qualifiquen els fets d ‘ «assassinat i temptativa d’assassinat amb fins terroristes sobre persones dipositàries de l’autoritat pública» i d’ «associació criminal terrorista «.

Les indagacions han estat confiades a les brigades criminals de la Policia Judicial i de la Direcció General de la Seguretat Interior (DGSI).

L’autor de l’atac, identificat per la premsa francesa com Mickael H., treballava des de 2003 en la prefectura de Policia, en el departament d’informàtica, i mai havia presentat problemes de comportament ni havia donat «cap senyal d’alerta», segons el ministre francès de l’Interior, Christophe Castaner.

El seu domicili va ser objecte dijous d’un registre i la seva dona va ser detinguda per les forces de seguretat després de l’atac.

Els fets van passar cap a 13.00 hores (11.00 GMT) de dijous, a l’interior de la prefectura de policia.

L’agressor va utilitzar un ganivet de cuina primer contra col·legues del seu despatx, a la Direcció d’Informació, i després va sortir a altres dependències fins que va ser neutralitzat al pati. Tres de les víctimes mortals són dones i el quart un home.

Quatre policies moren apunyalats en la Prefectura de París a mans d’un funcionari administratiu, que va ser abatut d’un tret

Port de Tarragona