Dos detinguts per robar a gent gran quan sortien del banc a Tarragona, Barcelonès i Garraf

Investigació Criminal de Mossos i agents de la comissaria de Martorell han detingut dos homes de nacionalitats peruana i xilena, de 46 i 58 anys, i veïns de Barcelona i Cornellà de Llobregat, per pertanyer a un grup criminal que tenia com a objectiu prendre els diners que havien tret del banc persones grans minuts després de sortir de l’entitat. Els investigadors van acreditar un total de sis fets delictius comesos per aquest grup delinqüencial, concretament als municipis de Tarragona, Badalona, Barcelona,  i Vilanova i la Geltrú.

La investigació es va iniciar el mes de setembre quan els investigadors van tenir coneixement d’un grup de persones que es dedicarien a cometre delictes contra el patrimoni i es va crear un equip conjunt de treball amb investigadors de la DIC i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell. Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van comprovar com quatre persones es reunien diàriament per cometre furts especialitzats, coneguts normalment com a “cogoteros”, a persones d’edat avançada.

Els investigadors van aconseguir acreditar el modus operandi del grup criminal. Un membre del grup recercava per una zona amb entitats bancàries, de qualsevol població del territori català, a la possible víctima i la seguia fins a l’entitat on comprovava el reintegrament que realitzava en efectiu. Aquest donava l’avís a dues dones que feien el seguiment de la víctima fins al seu domicili i aprofitaven qualsevol excusa per accedir al portal i així acompanyar-la fins a l’ascensor, on la distreien amb l’objectiu de cometre el furt.

El quart membre del grup les esperava fora, a la via pública, i marxaven del lloc amb un vehicle. Finalment, el matí del 2 d’octubre, l’equip d’investigadors va localitzar a Barcelona dos dels membres del grup criminal, quan acabaven de perpetrar un altre furt a una persona d’edat avançada, i els van detenir. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Port de Tarragona