Els Mossos retornen a la presó a un reclús que va fugir durant una sortida i que va fer dos atracaments a Barcelona, un d’ells amb ostatges

Utilitzava un revòlver i va lligar els empleats d'un supermercat amb brides i els va tancar a una habitació

arxiu / archivo

Els Mossos han ingressat a presó a un reclús de 36 anys que va fugir durant una sortida programada amb educadors i va aprofitar el temps en llibertat per cometre dos atracaments a Barcelona. El primer dels fets va tenir lloc el 19 de setembre, quan es va produir un atracament a l’interior d’una entitat bancària de Barcelona. El lladre va amenaçar amb un revòlver un dels treballadors i va aconseguir endur-se un botí de 1000 euros.

Un cop analitzats tots els elements relacionats amb l’atracament i partir de l’observació de càmeres de seguretat de la zona els agents van poder observar els moviments de l’arrestat a l’entorn del banc el dia del robatori.

Aleshores els investigadors van començar a treballar per establir possibles candidats amb antecedents per atracament que quadressin amb l’home que s’observava a les imatges. De les gestions en va resultar un home de 36 anys al qual li constaven tres ordres de detenció i ingrés a presó i que al mes de maig del 2018 va escapolir-se dels educadors que l’acompanyaven en una sortida programada fóra del Centre Penitenciari on complia condemna per atracament.

Dos dies després pels volts de les 21:00 hores hi va haver un nou atracament, en aquest cas en un establiment d’alimentació ubicat en una zona propera de l’entitat bancària que havia estat assaltada el dia 19 de setembre. En aquesta ocasió el lladre va irrompre al local i va amenaçar amb una pistola els treballadors que ja estaven a punt de tancar. En aquell moment no hi havia cap client a l’establiment. De seguida van conduir els tres empleats cap al quartet on s’hi feia el recompte de la recaptació del dia i els va lligar amb brides de mans i peus.

Va ser al cap de pocs minuts quan va entrar a la botiga un home, parella d’una de les treballadores, que l’havia vingut a buscar com havia fet altres vegades. Estranyat perquè no veia a ningú va intentar d’entrar a l’oficina on es feia el recompte. En adonar-se’n, l’atracador va sortir abruptament del quartet i en aquell moment es va produir un forcejament entre els dos homes en el decurs del qual s’hi va produir un tret fortuït que va impactar contra un dels mostradors del local, sense que causés cap ferit. Finalment, l’arrestat el va aconseguir reduir, el va colpejar amb la pistola i el va conduir fins al quartet per immobilitzar-lo com havia fet anteriorment amb les altres víctimes. En aquest cas es va emportar 2707 euros en metàl·lic. D’aquest robatori violent se’n va fer càrrec el Grup de Robatoris Violents de Barcelona.

En aquest punt les dues unitats encarregades d’investigar els dos fets es van coordinar de manera que van poder establir que l’autor dels dos robatoris era la mateixa persona.

Ja avançada la investigació els agents de la Unitat Central d’Atracaments van ubicar l’investigat a la zona de Pubilla cases a l’Hospitalet de Llobregat.

El dia 23 de setembre es va dur a terme un dispositiu de recerca per mirar de localitzar el sospitós en aquesta àrea. El dia 25 l’operatiu policial va donar els seus fruits i cap a les 15.00 hores van detectar i detenir el presumpte autor dels robatoris. En el moment de la detenció portava una ronyonera a l’ interior de la qual hi duia un revòlver amb quatre bales a l’interior del tambor, que correspon a l’arma utilitzada en els dos robatoris. El detingut va passar a disposició judicial el dia 28 de setembre i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Detingut mentre seleccionava un banc per atracar

D’altra banda el dia 22 de setembre els Mossos van detenir l’autor d’un atracament amb violència i intimidació a una entitat bancària, un home de nacionalitat espanyola, de 72 anys i amb antecedents policials per fets similars.

Un agent de la DIC que es trobava fora de servei va reconèixer a l’interior d’una oficina bancària de l’Avinguda Meridiana l’home, al qual s’investigava per haver intentat robar un banc el 12 de setembre.

El policia va sol·licitar recolzament de patrulles uniformades de la comissaria de Nous Barris per tal d’identificar-lo i detenir-lo.

A l’escorcollar a l’arrestat, els agents li van localitzar una pistola simulada, i una llibreta amb anotacions d’adreces d’entitats bancàries de Barcelona, i les característiques de les seves oficines. Fet que denota que en el moment de la detenció realitzava tasques de control i vigilància d’aquests bancs per perpetrar nous atracaments.

Port de Tarragona