Indignació en el col·lectiu de presons després que un dels presos més perillosos d’Espanya intentés segrestar un funcionari

El succés va ocórrer la matinada de divendres passat a la presó de Còrdova

Un succés qualificat d’extrema gravetat pel col·lectiu de funcionaris de presons va ocórrer la matinada de divendres passat, 4 d’octubre, a la presó de Còrdova. Un reclús, considerat com un dels deu més perillosos d’Espanya, va protagonitzar un intent de segrest d’un funcionari aprofitant que la plantilla estava sota mínims. Així, Fernando Vázquiez ajudis -el cervell de l’intent d’segrest- ho va comunicar a un altre reclús, al qual va informar que fos armant-se per secundar en el seu pla, que van posar en marxa a continuació.

Segons el col·lectiu «La teva abandonament em pot matar», a la una de la matinada de divendres passat els dos interns van trucar a l’intèrfon de comunicació dels funcionaris, als que van desafiar mentre destrossaven les cel·les, trencant tot el que tenien a mà, segons informen en un comunicat. Van arrencar les finestres de la cel·la i amb els vidres van fabricar armes tallants per dur a terme el segrest. La direcció de la Presó de Còrdova es va presentar al centre i els funcionaris van aconseguir solucionar la situació, no sense que un dels funcionaris patís talls en un braç.

El Ministeri de l’Interior ha traslladat el reclús a Algesires. Vázquez, conegut en el món carcerari com l’Hannibal gallec, és un reclús considerat molt perillós que té en el seu expedient dos homicidis, diversos apunyalaments a presos, motins i el segrest d’un funcionari a Herrera de la Manxa. A més, va denunciar al propi ministre de l’Interior, Antonio Asunción, ja mort, que va ser processat i absolt posteriorment.

Port de Tarragona