Mor el periodista Pepe Oneto després de dos mesos hospitalitzat

El periodista Pepe Oneto ha mort avui als 77 anys, dos mesos després d’haver-se sotmès a una greu intervenció quirúrgica: una peritonitis aguda. Oneto ha mort a la clínica Quirón de Sant Sebastià on continuava ingressat des de llavors.

Va ser el 20 d’agost quan Oneto va escriure «molt agraït al personal de la Policlínica Guipúscoa del Grup Quirón Salut, i al doctor Murgoitio Lazcano, per les seves cures i atencions a la greu operació quirúrgica a què em van sotmetre en plenes vacances a Sant Sebastià. tenim una gran Sanitat Publica i Privada «.

Casat i amb un fill, José Oneto va néixer a San Fernando de Cadis en 1942 i era llicenciat en Ciències Econòmiques i Diplomat en Periodisme.

Va començar a treballar al diari «Madrid» fins a la seva desaparició, al novembre de 1971, i va escriure, durant més de sis anys, una crònica política que es publicava en quinze diaris, entre ells «La Vanguardia» de Barcelona. Va passar per les agències Colpisa, OTR i France Presse, i va estar en l’equip directiu de Canvi 16 i Temps. Va ser tertulià a «Protagonistes» de Cope, «A la meva manera» (TVE) i «Amb Hermida i Cia» a la cadena Antena 3, on va ser director de notícies.

És autor de nombrosos llibres, entre els quals figuren «Cent dies de la mort de Francisco Franco» (1975), «La nit de Tejero» (1981), «Els últims dies d’un president. De la dimissió al cop d’Estat» (1981), «A on va Felip?» (1984) o «23 F. La història no explicada» (2006).

Port de Tarragona