Mor Jordi Morant i Clanxet, escriptor i historiador de Tarragona

Jordi Morant i Clanxet escriptor i historiador de Tarragona ha mort avui als 86 anys, segons ha comunicat al seva filla Núria. Nascut al Portal del Carro de Tarragona, el 1933, va cursar estudis de música i de dibuix; tanmateix, va acabar dedicant-se la investigació històrica, convertint-se en un dels investigadors més notables de la ciutat. Va fundar el 1973 l’Associació Amics de Montornès, que va presidir. Va fundar també l’associació dels Gogistes Tarragonins. El 2003 va rebre el Diploma de Serveis Distingits de la Ciutat, concedit per l’Ajuntament de Tarragona.

El 1986 va patir una hemorràgia cerebral que li va provocar una invalidesa total de la part esquerra del cos. Tot i això va continuar amb la seva activitat amb voluntat i esforç. Entre les seves obres com escriptor, consten una trentena de llibres i opuscles escrits al llarg de 52 anys. A destacar d’entre els seus treballs, els llibres “Història dels Castells”, que va publicar el 1967 i el 1976. Sens dubte, una gran pèrdua per Tarragona i el Tarragonès, ja que era un home estimat i valorat. És autor, també de més d’un centenar de biografies de personatges de la ciutat.

Port de Tarragona