El Suprem elimina les agreujants i redueix les penes per als implicats en l’agressió als guàrdies civils de Alsasu

M. Peñalver

El Tribunal Suprem ha rebaixat les penes a aplicar als implicats en l’agressió a dos guàrdies civils a Alsasu en eliminar les agreujants de discriminació i abús de superioritat. L’alt tribunal considera que les agressions a dos agents de la Guàrdia Civil i les seves parelles en un bar a l’octubre de 2016 no tenen un component ideològic, tal com defensava la fiscalia i la sentència de l’Audiència Nacional. Després de la revisió del Suprem, la condemna més alta passa a ser de nou anys i mig de presó per delictes d’atemptat a agents de l’autoritat, lesions i desordres públics quan l’Audiència Nacional havia condemnat a un màxim de 13 anys. La pena més baixa a l’única dona condemnada que no va arribar a entrar a la presó és ara d’un any i sis mesos quan estava condemnada per dos anys. Dos dels magistrats han signat un vot particular en contra de retirar l’agreujant per discriminació, ja que consideren que les agressions es van produir per la «intolerància» dels condemnats cap a la Guàrdia Civil.

Port de Tarragona