La delegada del govern espanyol a Catalunya demana disculpes a la cúpula de Mossos, ofesa pels discursos dels comandaments de la Guàrdia Civil

Per la seva banda, des de la Delegació del govern espanyol a Catalunya s'ha indicat que el que s'ha celebrat aquesta tarda ha estat una trobada amb caràcter informal, i no per rebaixar tensions perquè, segons han dit, no n'hi ha.

Un momento de la intervención del jefe de la Guardia Civil en Cataluña, Pedro Garrido. / Àlex Recolons

ACN Barcelona .- La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, s’ha reunit aquest dimarts a la tarda amb la cúpula dels Mossos d’Esquadra després que aquests hagin abandonat l’acte amb motiu de la celebració de la patrona de la Guàrdia Civil ofesos pel contingut i el to dels discursos dels comandaments del cos, segons han explicat fonts del Departament d’Interior. Cunillera s’ha reunit amb el secretari general d’Interior, Brauli Duart, i el director general de la Policia, Pere Ferrer, així com amb la resta de la cúpula del cos. Segons Interior, Cunillera ha traslladat les seves disculpes i les del Ministeri de l’Interior per aquests fets, i els ha demanat que la polèmica no afecti la col·laboració entre els tres cossos.
De la seva banda, des de la Delegació del govern espanyol a Catalunya s’ha indicat que el que s’ha celebrat aquesta tarda ha estat una trobada amb caràcter informal, i no per rebaixar tensions perquè, segons han dit, no n’hi ha.

Durant la trobada, afegeixen, s’ha comentat la situació general. Aquestes fonts no han volgut entrar en si Cunillera s’ha disculpat o no per les paraules dels discursos dels comandaments de la Guàrdia Civil que, segons el parer d’Interior, feien referència a diversos comandaments dels Mossos ara imputats, entre ells el major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana.

Cal recordar que la cúpula d’Interior que assistia a l’acte amb motiu de la celebració de la patrona de la Guàrdia Civil ha marxat abans que acabés la cerimònia. El secretari general d’Interior, Brauli Duart, el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, han abandonat l’acte just quan han acabat els discursos.

Port de Tarragona