La noia que va tirar el seu nadó pel celobert va dir que volia avortar

Els Mossos que van analitzar el seu telèfon no van trobar gairebé cap conversa ni fotografia perquè algú les va esborrar després que l'acusada confessés

Perits informàtic dels Mossos, declarant al judici avui. / Pol Solà

ACN Barcelona .- La noia acusada de tirar per la finestra d’un celobert el seu nadó acabat de néixer el juny del 2018 a Barcelona va dir en diverses ocasions a coneguts seus que volia avortar. Els Mossos d’Esquadra van trobar en el seu telèfon mòbil diverses converses amb nois joves on els deia que li molestava estar embarassada perquè no es podia posar la roba que volia i alguns nois la rebutjaven, i que pretenia avortar, arribant a assegurar que ja tenia cita amb una clínica, que l’havia acompanyat el seu pare i que ja ho havia fet. L’acusada, durant la seva declaració en el judici amb jurat que es fa a l’Audiència, va dir que no recordava estar embarassada, i els seus pares van assegurar que no ho van notar. Els tècnics van constatar que els continguts del mòbil havien estat parcialment esborrat el mateix dia o l’endemà que la noia confessés.
En l’última sessió del judici, ha estat el torn de tres pèrits informàtics dels Mossos que van analitzar el telèfon mòbil de la noia. En un primer moment van comprovar que les converses a través d’aplicacions com Whatsapp i Badoo –pàgina de contactes–, així com les fotos, havien estat esborrades. Aplicant tècniques forenses van poder detectar que l’esborrat es va produir entre el 14 i el 15 de juny del 2018, just després que la noia confessés els fets als Mossos. L’aparell va estar en poder dels pares des d’aleshores fins setmanes després, quan el jutjat el va reclamar.

De les fotos recuperades, en cap es podia veure que la noia estava embarassada. Però sí que es va detectar que va buscar per internet com avortar als sis mesos de gestació. També es van detectar nombroses converses a través de Whatsapp de la noia amb més d’un miler de contactes fets a través de Badoo, sobretot nois joves. En algunes d’elles, explicava que tenia un «greu problema», que estava embarassada de bastantes setmanes, que no es trobava bé i que li molestava no poder-se posar la roba de sempre. Amb alguns d’aquests contactes explicava que tenia la intenció d’avortar i fins i tot que ja tenia cita en una clínica.

En una conversa del 6 de juny, quatre dies abans de parir, va explicar a un contacte que ho havia parlat amb els seus pares i aquests li havien dit: «soluciona-ho, busca’t la vida». L’11 de juny a les 5 de la matinada, poques hores després de tirar el nadó per la finestra, va dir-li al mateix contacte: «Tot solucionat». Poques hores després va concretar que havia anat a avortar a una clínica amb el seu pare, que li havien fet un raspat i que després va tenir la regla i es va desmaiar a la dutxa.

La defensa ha destacat algunes converses de la noia amb la seva mare on li deia que no es trobava bé, però la mare, que és farmacèutica, li va indicar que es prengués una pastilla de diazepam, un fort tranquil·litzant muscular que està contraindicat per a una embarassada. La mare de l’acusada va dir durant el judici que era perquè la seva filla tenia mal d’esquena recorrent i que ella no sabia que estava embarassada.

Tant la fiscalia com la defensa han elevat a definitives les seves conclusions provisionals. Així, l’acusació pública demana 24 anys de presó per assassinat, mentre la defensa vol l’absolució o l’internament psiquiàtric amb l’atenuant de confessió. Ara el jurat haurà de deliberar.

La noia que va defenestrar el seu nadó a Barcelona diu que no recorda haver estat embarassada ni haver parit

Port de Tarragona