El Pícnic per la República aixeca la protesta del vestíbul de l’estació de Sants i surt en direcció plaça d’Espanya

Mossos i Policia Nacional havien desallotjat prèviament una trentena de manifestants, acompanyats per voluntat pròpia o arrossegats a la força

Protesta a l'exterior de l'estació de Sants. / Jordi Bataller

ACN .- Els activistes del Pícnic per la República han aixecat la protesta al vestíbul de l’estació de Sants poc després de les 11 del matí i han sortit a l’exterior en direcció a la plaça d’Espanya. Mossos i Policia Nacional havien desallotjat prèviament una trentena de manifestants, acompanyats per voluntat pròpia o arrossegats a la força. Unes 200 persones s’havien concentrat de bon matí dins l’estació com a protesta davant la imminent sentència del procés amb pancartes, cridant lemes com ‘Llibertat, presos polítics’ i cantant ‘L’estaca’. Els agents han desallotjat d’un en un els manifestants –alguns arrossegant-los o en braços- per la porta principal de la infraestructura barcelonina. Un cordó de seguretat de la Policia Nacional –amb una vintena d’agents- només deixava accedir a l’estació de Sants els viatgers amb bitllets d’AVE. Acabada la protesta, el Pícnic per la República –ja més nombrós i amb diversos centenars de persones- ha continuat per l’avinguda Tarragona en direcció a la plaça d’Espanya.

Un detingut pels Mossos

En l’operatiu dins l’estació de Sants, els Mossos d’Esquadra han detingut una persona per una agressió a un agent. Des de la policia catalana han assenyalat que l’arrestat, molt exaltat, no formava part del Pícnic per la República i que ha estat acusat d’un delicte d’atemptat a un agent de l’autoritat. Després d’abandonar el vestíbul de l’estació, els activistes de Pícnic per la República han començat a desfilar per l’avinguda Tarragona fins a la plaça Espanya, on han donat diverses voltes a la gran rotonda tallant la circulació durant més de mitja hora a la zona. La manifestació –amb prop de 2.000 persones, segons l’organització, i unes 700, segons la Guàrdia Urbana- ha continuat per la Gran Via de les Corts Catalanes en direcció a la plaça de Catalunya enmig d’un ambient festiu i amb alguns veïns animant des dels balcons amb una cassolada. Pícnic per la República ha donat per finalitzada la concentració a la cruïlla de Gran Via amb Passeig de Gràcia.

«Èxit total d’aquest assaig, un preludi de tot el que podem arribar a fer!. Moltes gràcies a tots i totes, ara a explicar-ho i a convidar més gent a la propera», han piulat a les xarxes socials. «Hem demostrat que tenim poder de convocatòria i hem après moltes coses. La gent és la nostra força», han assenyalat des de Pícnic per la República. Alguns dels manifestants han continuat un xic més la protesta i han baixat per la Via Laietana fins a la prefectura de la Policia Nacional, on han cridat consignes com «Aquest edifici serà una biblioteca» o «La policia tortura i assassina».

Port de Tarragona