Llançament d’objectes contra el Congrés a Madrid per part d’antifeixistes després d’un enfrontament per la sentència de l’1-O

ACN Madrid .- Un petit grup de persones d’ideologia ultranacionalista s’ha enfrontat als antifeixistes que es manifestaven a la plaça del Sol de Madrid aquest dimecres al vespre en contra de la sentència de l’1-O. La policia ha intentat impedir els enfrontaments aïllant els dos grups, tot i que no ha pogut evitar algunes de les topades, que després ha dispersat perseguint els contrincants i amb algun cop de porra. Després d’això, un centenar d’antifeixistes s’ha adreçat al Congrés i ha llençat objectes contundents a l’edifici i a la policia. Hi ha hagut corredisses pels carrers del voltant del Congrés. Els manifestants han agafat contenidors i els han posat al mig d’algun carrer, però sense fer barricades ni cremar-los.
També han agafat tanques d’obres i les han desplaçat al mig de la via. Molts dels manifestants anaven amb la cara tapada.

Cal recordar que centenars de persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre a la Puerta del Sol de Madrid contra la sentència de l’1-O. Una vintena de col·lectius a favor del dret a decidir han protestat per les condemnes dels dotze líders independentistes que va emetre dilluns el Tribunal Suprem.

Una trentena d’ultranacionalistes espanyols es manifestaven en un carrer adjacent i la Policia Nacional no els deixava accedir a la Puerta del Sol. Finalment, però, una part ha aconseguit superar la barrera i hi ha hagut els enfrontaments amb els antifeixistes.

Port de Tarragona