Puigdemont compareix davant la justícia belga arran de l’euroordre

L'expresident s'oposa davant de la fiscalia a la seva entrega a Espanya

Carles Puigdemont / Natàlia Segura

ACN .- L’expresident Carles Puigdemont compareix aquest divendres davant de la justícia belga arran de l’euroordre dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, segons ha avançat el diario.es i ha pogut confirmar l’ACN. Com ja va passar amb la primera euroordre, Puigdemont està a les oficines de la fiscalia, i es preveu que les autoritats decideixin si queda en llibertat mentre es resol l’ordre d’extradició i amb quines mesures cautelars. Puigdemont ha rebut la notificació de l’euroordre i s’ha oposat formalment a la seva entrega a Espanya. L’any 2017, Bèlgica va decretar llibertat amb l’obligació de no sortir del país, tenir una residència fixa i presentar-se davant de les autoritats cada cop que se li requerís.
En un comunicat, l’oficina del 130è president ha confirmat, posteriorment, que Puigdemont, acompanyat dels seus advocats, «ha comparegut voluntàriament davant de les autoritats belgues» per l’euroordre cursada, per tercera vegada, pel Suprem.

Puigdemont «està seguint tots els passos oficials que acompanyen aquest procediment», confirmen des de la seva oficina.

Tercera euroordre

La fiscalia de Brussel·les va reclamar dimarts a Espanya que tradueixi l’euroordre emesa contra l’expresident Carles Puigdemont a una de les seves tres llengües oficials –francès, flamenc o alemany- o a l’anglès abans d’analitzar el cas.

«Tenint en compte la complexitat del cas i les dues euroordres que ja s’han emès contra Carles Puigdemont, el cas requereix una anàlisi jurídica en profunditat», va apuntar la fiscalia de Brussel·les, que va confirmar que havia rebut l’euroordre contra Puigdemont.

Port de Tarragona