Una mare i el seu fill han desapareguts arrossegats pel riu Francolí en un bungalou de Vilaverd

Protecció Civil puja a emergència l'Inuncat

Foto d'Adrià Vives de la població d'Albi, a les Garrigues aquesta tarda.

ACN.- Una mare i el seu fill han desaparegut aquest dimarts a la nit a Vilaverd (Conca de Barberà) arrossegats per Francolí, que es va emportar un bungalow situat a prop de la llera del riu durant la llevantada que assola diversos indrets de Catalunya durant tot el dia . La pluja ha estat especialment intensa al Camp de Tarragona i el sud de Ponent. Segons va explicar l’alcalde de Vilaverd, Antoni Anglès, el canal 3/24, el bungalou era una construcció prefabricada annexa a una casa del municipi, de 450 habitants. Anglès també ha explicat que sis dotacions dels Bombers i diverses dotacions dels Mossos busquen ara les dues persones desaparegudes, encara que la tasca és complicada pel fet que zona és de difícil accés. Protecció Civil ha elevat d’alerta a emergència el pla especial d’inundacions, l’Inuncat, davant les «greus» incidències de la llevant al Camp de Tarragona i el sud de Ponent. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat demana evitar la mobilitat. El fenomen meteorològic afecta diversos punts de Catalunya des de primera hora del matí, però si bé al principi s’ha manifestat especialment en forma de vent, a partir de la tarda ha començat a deixar quantitats de pluja molt pronunciades que han provocat inundacions, talls de carreteres i de línies ferroviàries i prop de 400 serveis dels Bombers. El Camp de Tarragona ha estat una de les zones més afectades, i en ciutats com Cambrils la crescuda de la riera s’ha endut una passarel·la. També a Cambrils, l’alcaldessa del municipi, Camí Mendoza, ha explicat en una entrevista al canal 3/24 que va ser necessari evacuar un grup d’escolars que estaven en una casa de colònies que s’inundava. Els Bombers els han traslladat a un pavelló municipal.

Mendoza també ha explicat que el poble s’ha quedat sense llum en diverses ocasions, i que des de l’Ajuntament s’ha recomanat no sortir de casa.

Des del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) s’indica que fins a les onze de la nit s’han recollit 260 litres de pluja a Prades (Baix Camp).

També s’explica que aquest dimarts 22 d’octubre és el dia més plujós de la sèrie a dues estacions amb 30 anys de dades, a Arcs (Baix Camp), on s’han recollit 166,9 litres, el que supera els 158,2 de l’ 6 de agost de 2004, l’anterior màxim, i al Poal (Pla d’Urgell), on s’han recollit els 90,8 litres, més que els 86,8 del 4 de novembre de a 1994.

Tarda complicada al Camp de Tarragona, on la pluja s’ha emportat part d’un pont a Cambrils i ha tallat l’AP-7

Port de Tarragona