Les restes de Franco ja han sortit en helicòpter del Valle de los Caídos, 44 anys després de la seva mort

S'han escoltat crits de 'Visca Espanya' i 'Visca Franco' mentre l'introduïen en un cotxe fúnebre

El helicòpter s’ha elevat minuts després que els familiars de Franco han tret el fèretre del dictador de la basílica del Valle de los Caídos després de 44 anys. A les 12.54 hores han baixat l’escalinata portant el fèretre a espatlles en absolut silenci i han introduït el taüt en un cotxe fúnebre, cobert per un mantell i una corona de flors. Es tracta del fèretre original tot i que pateix danys. Just en aquest moment s’han escoltat crits de ‘Visca Espanya’ i ‘Visca Franco’. El cotxe el portarà ara a l’helicòpter que l’ha de transportar fins al cementiri de Mingorrubio. Allà l’esperen unes 500 persones que es manifesten a favor del franquisme, entre elles el colpista Antonio Tejero.

Dins la basílica, en el moment de l’exhumació, s’han registrat moments de tensió, segons la Sexta, la família de Franco ha protestat per l’actuació amb crítiques a les que la ministra Dolores Delgado no ha respost.

 

Port de Tarragona