Dues interrupcions del servei de Rodalies en 24 hores, a Flaçà i Golmés, per la col·locació d’arbres i un bloc de formigó a la via

Afecta els passatgers que pretenien agafar combois de les línies RG1, R11 i R12

Imatge del tren que ha xocat amb un arbre talat intencionadament entre la Garriga i les Franqueses el dimarts passat. / Renfe

La circulació de trens entre Flaçà (Gironès) i Figueres ha quedat interrompuda per la col·locació intencionada d’un arbre al mig de la via aquest matí, 24 hores després que es produís una situació similar entre Lleida i Calaf ahir a la mateixa hora. Segons informa Renfe, en el cas d’aquest matí els combois que cobria la línia entre la capital de l’Alt Empordà i Barcelona ha quedat aturat a Flaçà després d’atropellar els troncs que s’havien col·locat pels volts d’un quart de vuit del matí d’aquest diumenge. Com a conseqüència del xoc, el tren ha patit danys als pantògrafs i ha quedat aturat. Tot plegat afecta a una vintena de passatgers que seran recol·locats en transport alternatiu per tal que puguin seguir amb el seu viatge. El tall a la via afecta les línies RG1 i R11 de Rodalies.

El cas d’ahir va afectar a la línia R12 entre Lleida i Calaf, que va quedar restablerta després de retirar un tren que havia patit una avaria mecànica en atropellar objectes que algú havia col·locat intencionadament a la via entre Castellnou i Golmés, com ara fustes i un bloc de formigó. Els 19 viatgers d’aquest tren s’han transbordat des del punt de l’incident fins a la seva destinació. L’accident s’ha produït quan passaven deu minuts de les vuit del matí. Durant la interrupció s’ha establert un servei alternatiu per carretera entre Lleida i Calaf per facilitar la mobilitat dels clients. Aquesta línia just s’havia restablert aquest dissabte després de la llevantada.

 

Port de Tarragona