La Guàrdia Civil desarticula un grup criminal que va cometre 150 robatoris en edificis públics, escoles i farmàcies

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup criminal dedicat al robatori en ajuntaments, escoles, farmàcies, poliesportius i edificis municipals. Han estat detingudes a 8 persones i 2 més investigades. El grup estava assentat a la província de Castelló des d’on operava. Han estat aclarits més de 150 robatoris en 13 províncies (Terol, Astúries, Osca, Saragossa, Guadalajara, Conca, Castelló, Lleó, València, Ciudad Real, Albacete, Burgos i Alacant).

Fruit de les investigacions dutes a terme per la Guàrdia Civil els components d’aquest grup criminal van ser detinguts quan es disposaven a realitzar un nou robatori a les localitats Terol de Visiedo i Argente. Arran de les detencions han estat realitzats diversos registres en domicilis de la ciutat de Castelló, en els quals s’han trobat nombrosos objectes procedents dels diferents robatoris comesos.

La mercaderia robada era posada a la venda, tant en el mercat il·legal com a través de missatgeria instantània, o fins i tot a través de pàgines de compra / venda d’efectes, existint components de la banda dedicats en exclusiva a això. Tenien principalment dues rutes establertes per cometre els delictes, una per províncies d’interior i una altra pel mediterrani, per als seus desplaçaments utilitzaven vies secundàries poc transitades i en horari nocturn.

Per cometre els robatoris ocultaven el vehicle a 2 km aproximadament de l’objectiu al qual accedien a peu i forçant les portes i finestres. Per dificultar la seva identificació per part dels investigadors actuaven proveïts de gorres, guants i passamuntanyes. L’operació ha estat portada a terme per agents de la Comandància de Terol i coordinada pel Jutjat d’Instrucció nº 1 de Terol.

Port de Tarragona