Ingressen a presó dos membres d’un grup criminal que havia atracat una joieria a l’Hospitalet, on van lligar el responsable de l’establiment

L'atracament va ser comès el passat mes de gener a l'Hospitalet de Llobregat quan cinc individus van assaltar una joieria

Mossos i Policia Nacional van detenir dos homes, un a Collado Villalba (Madrid) i l’altre a Benidorm (Alacant), com a presumptes autors d’un atracament en una joieria de l’Hospitalet de Llobregat.

Els fets es remunten al 24 de gener d’enguany al migdia quan es va produir un atracament a l’interior d’una joieria situada a la localitat de l’Hospitalet de Llobregat. Tres homes van irrompre al local mentre exhibien armes blanques, van amenaçar el responsable de l’establiment, el van lligar de mans i peus amb brides i el van immobilitzar al magatzem. Els lladres es van endur una gran quantitat de joies, valorades en més de 125.000 euros. La Unitat Central d’Atracaments de la DIC es va fer càrrec de la investigació.

Després de nombroses gestions d’investigació i gràcies a la col·laboració amb la Interpol i les autoritats policials colombianes es va poder identificar un dels autors, d’aquesta nacionalitat. També es va poder acreditar que el grup criminal el conformaven cinc persones. En aquest sentit els agents van reconstruir l’atracament i van establir que el quart integrat del grup feia tasques de control i vigilància a l’exterior de la joieria assaltada i el cinquè era l’encarregat de conduir el vehicle utilitzat durant la fugida.

Els investigadors van poder esbrinar que el principal sospitós havia aterrat a Madrid procedent de Colòmbia al novembre del 2018, en companyia del seu germà. Posteriorment es va comprovar que també havia participat en l’atracament.

Ja amb la investigació més avançada els policies van conèixer la identitat dels cinc lladres, tots de nacionalitat colombiana i alguns dels quals tenia diversos antecedents al seu país d’origen per robatoris molt violents. Es va confirmar que només dos d’aquests atracadors s’havien establert a Espanya i la resta havien tornat a Colòmbia.

En aquest sentit es va poder determinar que un dels investigats residia actualment a Benidorm, després d’haver-se mogut per les comunitats autònomes de Madrid, Múrcia i Andalusia. Pel que fa a l’altre investigat els agents van saber que actualment vivia a la localitat de Collado Villalba (Madrid) i que també havia demostrat gran mobilitat per tot el territori espanyol.

Arribats a aquest punt de la investigació el jutjat d’Instrucció número 4 de l’Hospitalet de Llobregat va concedir l’ entrada i perquisició als domicilis dels dos investigats a les poblacions de Benidorm i Collado Villalba.

A l’entrada realitzada de Collado Villalba a més de localitzar joies que provenien de l’assalt a la joieria, s’hi van localitzar tres armes de foc real, dues pistoles i un revòlver amb la corresponent munició, a més de dos silenciadors. Es dona la circumstància que l’arrestat en aquesta entrada havia compartit el mateix domicili amb el seu germà mesos enrere i havia estat detingut per la policia colombiana per temptativa d’homicidi quan va tornar a Colòmbia.

Els dos detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó per a tots dos.

Una delinqüència de caràcter global

La investigació ha posat de relleu com la delinqüència té un caràcter cada cop més transnacional: això es tradueix en el fet que hi ha un tipus de lladres que es traslladen des del seu país d’origen a un país tercer amb l’objectiu de delinquir per tornar posteriorment amb el botí aconseguit al seu país. De la mateixa manera es fa més evident que els grups que actuen al nostre país tenen un caràcter itinerant i es mouen per diversos territoris.

Port de Tarragona