Foment anul·la les restriccions en els temps de conducció dels camioners durant els bloquejos a Catalunya

Foto: Laura Cortés

El Ministeri de Foment ha publicat al BOE la Resolució 2019.10.29, per la qual s’estableix que, s’exclouen temporalment els temps de conducció i descans en els transports de mercaderies i viatgers per carretera a les operacions que hagin tingut lloc en Catalunya entre el 14 i el 20 d’octubre, dies en què no van deixar de viure talls i bloquejos de carreteres.

La Direcció General de Transport Terrestre ha adoptat aquesta mesura a petició de la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM), que va sol·licitar en repetides ocasions al Govern i la Generalitat que s’adoptés davant els greus perjudicis ocasionats als conductors.

D’aquesta manera, l’Administració ha reconegut que els talls a les carreteres catalanes han afectat al trànsit ia la lliure circulació, deixant a molts conductors «immobilitzats lluny dels seus llaços familiars i professionals i amb dificultats per donar un compliment efectiu de les disposicions de l’esmentat reglament «, com bé hem vingut assenyalant des de la CETM en reiterades ocasions.

La CETM celebra aquesta decisió perquè, encara que els danys econòmics són irreversibles per al sector del transport de mercaderies per carretera, d’aquesta manera s’eviten sancions injustes als transportistes, que no tenien opcions de la força amb la seva feina de manera forçosa per part de els CDR.

Aquesta resolució, que fa ús d’una disposició que està dissenyada per a situacions excepcionals com les que es van viure llavors, estableix:

Exceptuar temporalment a les operacions de transport de mercaderies i viatgers afectades per aquestes circumstàncies del compliment de les normes establertes en els articles 6 a 9 del Reglament núm 561/2006.

Les excepcions previstes en l’apartat primer són d’aplicació a les operacions de transport que hagin transcorregut total o parcialment pel conjunt del territori de Catalunya entre el 14 i el 20 d’octubre de 2019, ambdós inclosos.

Port de Tarragona