Espectacular fugida de tres delinqüents a Saragossa, a gran velocitat i saltant-se semàfors, fins a ser detinguts per la Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut, després d’una espectacular persecució pels carrers de Saragossa, a tres joves que havien assaltat dues botigues de telefonia a plena llum del dia. Els arrestats van entrar en el mateix matí en dues botigues de telefonia portant-diversos terminals mòbils i van fugir a gran velocitat a bord d’un vehicle blanc -mirant fins i tot atropellar a dues agents- quan es van saber descoberts per una Unitat de Subsòl que estava realitzant una requisa en un dels carrers de la capital saragossana per la qual intentaven fugir. Gràcies a les indicacions que l’helicòpter de la Policia Nacional -indicativo «Còndor» – oferia als vehicles patrulla es va aconseguir la detenció dels autors, un d’ells major d’edat i dos menors. Dos agents van creuar el seu vehicle i van aconseguir interceptar als fugits que prèviament havien llançat per la finestreta diversos terminals mòbils que havien sostret.

Els fets van passar el dia 30 d’octubre a les 11 hores quan dos joves van entrar en una botiga de telefonia de Saragossa, van trencar l’expositor i es van emportar diversos telèfons mòbils, donant-se a la fuga en un vehicle blanc en el qual esperava una tercera persona. El mateix dia, dues hores més tard, els mateixos joves van irrompre en un nou establiment i, després d’arrencar un expositor, es van apoderar de terminals mòbils.

Fugida a gran velocitat posant en risc a vianants i intentant atropellar dos policies

Ràpidament es va establir un dispositiu de recerca coordinat a través de la Sala del 091. Una Unitat de Subsòl de la Direcció Superior d’Aragó, que es trobava realitzant una requisa en un carrer per la qual fugien, va reconèixer el vehicle sospitós amb tres ocupants en el seu interior i va tractar d’interceptar. Llavors, el vehicle va emprendre la fugida a gran velocitat, creuant semàfors en vermell, havent de apartar els vianants per evitar ser atropellats, i iniciant-se així una persecució. En un moment donat, els agents van baixar de la furgoneta policial, instant en repetides ocasions el conductor a aturar el vehicle, fent aquest cas omís, tenint fins i tot els agents que apartar per evitar ser atropellats a la maniobra de fugida.

L’helicòpter va indicar als vehicles patrulla la ubicació dels fugits i el lloc en el qual van llançar els efectes del robatori

L’indicatiu aeri de la Direcció Superior d’Aragó, conegut com «Còndor», es va incorporar al seguiment des de l’aire indicant als vehicles patrulla la ubicació dels fugits, continuant-la persecució a gran velocitat en direcció a l’Autovia A-2, fins que el turisme en què fugien es va desviar cap a un polígon industrial. En aquest moment, una patrulla va creuar el seu vehicle i va aconseguir finalment que els fugits s’aturessin, procedint a la detenció de tres persones, un d’ells major d’edat i dos menors.

Els policies van recuperar els telèfons mòbils sostrets, uns es trobaven dins del vehicle i altres havien estat llançats per la finestreta durant l’escapada, si bé l’indicatiu aeri «Còndor» es va adonar de la maniobra i va indicar el lloc on es trobaven els efectes, un expositor amb diversos telèfons mòbils sostrets.

Antecedents per robatoris en botigues de Saragossa, Madrid i Toledo

Després de diverses gestions els investigadors van resoldre que els dos menors eren els autors de diversos delictes de furt, robatori amb força i robatoris amb violència i intimidació de diversos telèfons mòbils d’alta gamma en botigues d’electrònica situades a les ciutats de Saragossa, Leganés (Madrid) i Talavera de la Reina i Illescas (Toledo).

El detingut major d’edat va ser posat en el dia d’ahir a disposició de l’autoritat judicial competent, sent lliurats en custòdia dels dos menors, cadascun al seu responsable legal.

Port de Tarragona