Detingudes cinc persones per robar en domicilis de Barcelona i del Vallès Occidental mentre els propietaris dormien

Es desplaçaven en motos que prèviament sostraient

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre homes i una dona, de nacionalitats colombiana i espanyola, d’edats compreses entre els 19 i els 21 anys, per la seva presumpta participació en quatre robatoris amb força a domicilis en diferents localitats de l’àrea metropolitana de Barcelona i del Vallès Occidental i per tres robatoris de motocicletes.

La investigació es va iniciar a començaments del mes de setembre, quan una dona octogenària, que dormia al seu habitatge al barri del centre de l’Hospitalet, va ser víctima d’un robatori a l’interior del seu domicili. Els lladres van aconseguir sostreure diners i joies i cal esmentar que inclús van posar tovalloles a terra per buidar els calaixos sense fer soroll i no despertar la víctima.

Les primeres gestions d’investigació van permetre als agents identificar dos persones, una parella formada per una dona i un home joves, als quals van ubicar en una casa que ocupaven també al mateix barri del centre.

Els investigadors van aconseguir determinar que la casa on vivien era un lloc de reunió habitual d’altres joves amb antecedents policials, també per robatoris a domicilis, i que alguns d’ells empraven motocicletes sostretes al municipi de Cornellà de Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat per desplaçar-se.

Durant la investigació, els agents van poder esbrinar que dos dels investigats havien utilitzat una motocicleta sostreta a un veí del seu barri per desplaçar-se a la localitat de Viladecavalls i cometre allà un robatori amb força en una casa del municipi. A més, altres indicis recollits van permetre els investigadors atribuir a la sospitosa un altre robatori amb força en un domicili de Barcelona.

Entre el 28 i 29 d’octubre, els investigadors van detenir quatre dels joves investigats i van fer una entrada i escorcoll judicial en el domicili on es reunien, d’on es van poder recuperar objectes procedents d’un quart robatori, també al barri del centre de l’Hospitalet de Llobregat. Arran de la recuperació d’aquests objectes sostrets, els agents van detenir un cinquè jove presumptament implicat. Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. A hores d’ara la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Port de Tarragona